úterý 21. května 2013

Dominique Venner PRESENTE!



78-letý Dominique Venner spáchal dnes (21. května) kolem čtvrté odpolední hodiny sebevraždu střelnou zbraní před oltářem katedrály Notre Dame v Paříži. Dominique Venner (16. dubna 1935 – 21. května 2013) byl více než přes padesát let politickým aktivistou, spisovatelem a historikem bojujícím proti devastaci evropské identity. Byl také jedním z těch, kteří spoluzakládali evropskou školu nové kultury - GRECE. Za své postoje se nebál nikdy obětovat – jako výsadkář neváhal se zbraní v ruce hájit životy francouzských osadníků v Alžírské válce, stejně jako později poznal několik francouzských cel za své názory a činy.

Dominique Venner už nemohl dále snášet ponížení své Francie a Evropy. Položil si tak 21. května 2013 do úst zbraň a před oltářem v Notre Dame spáchal před desítkami turistů sebevraždu na protest proti legalizaci homosexuálních manželství ve Francii, k němuž došlo minulý víkend. Na oltáři zanechal dopis. V něm vysvětlil pohnutky, které ho k tomuto zoufalému činu vedly – mimo kritiky homosexuálních svazků varoval před genocidou evropské populace, která je krok po kroku nahrazovaná neevropskými lidmi. V dopise stojí, že Evropa se má probudit ze svého spánku opět k velikým činům – má v sobě znovu probudit vzpomínky na svůj původ.

Dominique Venner se tak řadí po bok dalších evropských buditelů, kteří se odhodlali obětovat na protest proti ničení našeho krásného evropského světa, jakými například jsou Alain Escoffier a Reinhold Elstner.

Solární nesmrtelnosti se dosahuje odvahou a poctivostí, ne slabostí a zkorumpovaností. Dominique Venner nesestoupí do temnot zapomnění, ale navždy dosáhne své nesmrtelnosti v nás, protože my jsme Evropa. Naše srdce bije stejně v Paříži jako v Praze. Naše srdce bije na palubě krásných lodí na všech mořích a všech oceánech. Naše srdce bije na vrcholcích nejvyšších hor stejně jako na palubách vesmírných lodí. Všude tam je Dominique Venner s námi.

„Existovat znamená stavět se na odpor vůči všemu, co vás ohrožuje. Být rebelem neznamená nashromáždit celou knihovnu subverzivní literatury, snít o fantastických konspiracích nebo utéci před civilizací někam do kopců. Je nutné, abyste ze svého svědomí učinili svůj vlastní zákon. Abyste vše důležité našli sami v sobě a nikdy se ,nevyléčili‘ ze svého mladického elánu. Raději všechny ostatní postavit ke zdi, nežli zůstat lhostejným. Klidně vybrakovat všechny potřebné myšlenky a proměnit je ve vlastní zákon bez ohledu na to, jak vypadáme před okolím.“ (Dominique Venner)

DOMINIQUE VENNER PRESENTE!!!

Texty D. V. v českém jazyce: Zde a Zde.